Sunday, 9 October 2011

Titisan idea


 Guyz.!


Sejak kebelakangan nih tampat guwa asyik ujan je. X tahu plak tempat ampa camne kan. Bila ujan ja, guwa suka lepak kat luar umah. Depan umah guwa mang ade kusi meja utk lepak2. Guwa akan lepak sambil minum MILO ngan layan ROKOK ( AMARAN KERAJAAN : ROKOK MEMBAHAYAKAN KESIHATAN )

Sambil2 guwa layan ujan tu, guwa berangan la pape patut. Cari idea utk setel masalah (kalo ade). Klau x salah guwa, ujan nih pon satu terapi. Try la search kat En.Google.

Tp klau dah lewat malam2 tu xkan la nak lepak kat luaQ umah kan.. So, time tu guwa kat dalam umah. Guwa nih mang kaki chatting. Hobi sejak dlu lagi. Mase tu la idea guwa mencurah2 utk bersembang.

Ingat lagi guwa ade ayat sorg minah nih. Mase tu mang ujan lebat. Guwa gune tips yg membe guwa bagi. "mainkan lagu". Mase tu xde pesbok lagi. Guwa gune Yahoo! Mesengger. Guwa ingat lagi mase tu cuti. Ari ahad if i not mistaken (budget speking).  Guwa pun voice call awek tu, then guwa play la lagu2 yg pemes time tu. Tp guwa xde bercakap langsung. Biarkan lagu tu dimainkan je. Guwa sembang gune chat je.. HIK2 (really miss for that moments). Sampai la satu ari, tetiba je awek tu diam. Rase2nye dah ade boy kot. Itu kes guwa main kecoh. Hahaha.. Harap2 kau bahagia..!


Then, kalo guwa call sape2 ke, mesti time ujan jadi call tu berejam lamenye.! Dulu time guwa study, guwa slalu arap ujan time kelas. Tambah2 plak kelas petang. Berpeluh beb kalo terik. Dah macam bilik mayat kalo kuliah tu kat dewan. Mane x nye, dewan yg guwa study tu kne bukak kasut.!! Bau bangkai beb..


So, Klau ujan2 tu korang jangan nak merungut. Guwa cukop pantang klau org merungut pasai ujan. Guwa slalu cakap " nih baru ujan dunia". Hahha.. Ade ke ujan akhirat? klau panas akhirat guwa tau la.. :P

10 comments:

MaLZ-iTSyG0 said...

lu poyo la.. guwa comment lu x penah reply pown.. kalu awek cepat ja lu reply.. huh!!!

ღ p!nk veLvet ღ said...

merungut time hujan kalau nak sidai baju je...tp i2 pon KALAU lah, hahaha~~

fza said...

guwa follow u,u follow guwa lek k..

En. Kronik said...

Maltz : guwa reply pe. Lu jgn nak kasi guwa pya saham jatuh!

Yien : hehe.. tu schedule para2 isteri. Guwa xtau

Fza : baeklah..!! i will follow u! (tema digi)

nuyui a.k.a miss YUI said...

sni pon musim ujan juge..

p/s:mcm kat sane xde big apple lak..hahah.

Izyan Masri said...

TEMPAT GWA LAGI ASYIK HUJAN JE BRO.HARI NI JE DIA TANAK HUJAN LAH BRO.SENANG SIKIT GWA NAK SIDAI KAIN.KIHKIH XD

En. Kronik said...

nuyui : big apple kne beli x sedap..

Izyan : haih.. kisah para2 isteri lagik :P

cik nurussalwa said...

hujan tu rahmat.

En. Kronik said...

syukur..

nuyui a.k.a miss YUI said...

tahun 2006 tu..first sem..