Monday, 26 December 2011

Ipoh Dan PUO

Guyz!


Nih guwa nak story skit pasal PUO. Guwa nak bangkitkan memori budak2 poli yg study kat citu. Ampa jangan marah noh..

Guwa study kat sane taun Jan 2008- July 2009. Sepatutnye abis Dec 2008 jugak. Akibat terlampau banyak guwa habiskan masa utk buat kajian di Ipoh, Lecturer guwa berbesar hati menawar sem extend untuk guwa. Guwa pon lagi berbesaQ hati menerima pelawaan tu.. Padahal malas study x hengat..!

Oke..

Rasa-rasanya student PUO mesti kenai org lam pic nih kan? Ni la dia Ungku Omar. Nak tau pasal dia.. P la google sendirik.. Guwa malas nak carik..

Ari tu masa guwa p Shah Alam. Guwa ade singgah kat Ipoh. Saje-saje mengimbau kenangan masa duk kat Ipoh. Hehe.. Sambil jalan-jalan tu guwa bole tersenyum sorang-sorang. Gila ka pa mamat nih.


Ampa tau kedai kat gambaQ ataih nih kat mana?? Sapa-sapa yang belajaQ kat PUO mesti tau la. Kat sebelah Mesjid. Bila balik kelas, mesti singgah kat sini. Sedap woo..!! Murah2..




Ni la mesjid kat depan Poli. Dekat je. Mesjid nih la jugak guwa p smayang teraweh masa bulan posa. Tp guwa rasa skali je kot lam bulan posa tu. Sebab assignment memang banyak masa tu. Sifat pemalas tu pon ada jugak. Tu, Nampak ATM tu. ATM ni la student-student PUO akan withdraw PTPTN yang depa dapat. Kadang-kadang tu aku panas ati jugak. Ade plak dengan suaQ pendek datang sini nak tekan duit. Pompuan lak tu.. Guwa nak tegur pon serba salah. Respek la kat aji-aji yg ade kat mesjid tu!



Yang nih pulak namanya dah habaQ kat gambaQ tu. Dataran Niaga Taman Cempaka. Guwa ingat lagi 1st time datang taman nih. Ijan si budak rumah guwa tye "weh, awat x jumpa-jumpa taman cempera nih!". Klau korang nak tau, cempera nih budak2 utara maksudkan poyo.

 Dan lagi satu. Kitorang klau ramai2 makan dalam satu meja, mesti buat bising n ketawa berdekah-dekah. Sampai satu ari, Ajib-budak umah guwa jugak, gelak x ingat dunia sampai jatuh dari kusi. Guwa pon hairan cane mamat tu leh jatuh kusi, padehal gelak je kot. Guwa dengan selamba bangun dari meja tu dan trus balik sambil gelakkan ajib tu lagi.. Hahahah!!



Sketsa di depan kedai mamak nih
Hari : Bulan Posa
Time : 1.30 PM

Anip : Weh, aku dah mintak izin pinjam kete dari Afif

Kronik : Oke, jum p Maya dah la. Guwa x mau p jauh2, kang kne usung ngan van jenazah plak bile kantoi nnti

Anip :  Ok

Maka, 2 ekor nih pon sampai kat De Maya Corner. Guwa pon melangkah dengan hati-hati, supaya xde org yg kenal guwa  sekitar kedai makan tu. Lebih banyak langkah guwa, lebih dalam guwa rasa diperhatikan. Ahh.. tu cuma mainan perasaan. Tiba-tiba...

Ramesh : "Woi kronik! Lu pya pencil box sudah tinggal dalam bilik kuliah td." menjerit sambil berhentikan moto

Kronik : "Yeke, A'ah la.. nih pencil box guwa la. Guwa mau g fotostat nih. ok la bye!" kaber line sambil buat-buat nak ke kedai buku.

Lepas 10 min kemudian.... Guwa pon membawa bungkusan makanan utk anak2 yg dah tunggu di rumah. Cilake punya anip.! Tak bagi signal langsung..!! Naseb bek guwa pandai kelentong..



Ini Caltex.. C.A.L.T.E.X... bunyiknye caltex... Tempat isi minyak.. So, bile balik kg, kitorang akan berhimpun di sini bagi Anak-anak Utara Bikers. Penah mase nak cuti raye cina. Lebih kurang 40 bijik moto yg siap diubah suai dan yang stendet-stendet pon ade berkumpul kat cni.

Jadi, kitorang bertolak lebih kurang 2.30 p.m dan sampai kol 7.30. Biase nye 2 jam je, tapi kali nih dah jadi lebih 2 jam. Sebab ade yg nak singgah RNR, tayar pecah, jumpe awek jap. Mang sangat bangang!



Kedai nih orang ramai panggil RHB je. Bukan RHB yang Bank tu. ni RHB - Restoran Halimah Bachik. Ce korang tgk kat kedai tu. NAsik AYam dia memang perghhh..!











oke la..  Guwa X larat nak karang lagi la.. Guwa attach je gambo ek. Klau pape hal, Lu karang sendirik ye.. hehehe..! Papai.~

Friday, 23 December 2011

Perihal si Pesbok Timeline

Guyz!

Lu tau ape tu Facebook? Kompom la tau kan. Nih guwa nak cite kat lu. Guwa dah join Facebook Timeline. Pergh.. Guwa sgt teruja. Macam belog guwa tengok. Iyelakan. Siap ade header, bagai lagi lah.


15 min pertama..


Setengah jam kemudian..


*******************************


wehh Mark Zukenbek.. Bak balik pesbok guwa hat lame..!! Guwa x leh blah ngan pesbok baru.. lembab kot nak loading page..!!!

Sunday, 11 December 2011

Poyo 5



p/s : Jangan harapkan  org len..

Thursday, 8 December 2011

Poyo 4



p/s : guwa nak penulis novel ombak rindu buat cover novel dia..!!

Wednesday, 7 December 2011

Tuesday, 6 December 2011

poyo 1



p/s : xyah nak ngutuk! guwa tau x elok.. ada aku kesah?? hehe.. kesah la wey..!!