Saturday, 1 October 2011

Kaki busuk.

Guyz.!

Selamat sejahtera geng,
 
Sape xde kaki angkat tangan.! Pagi nih (sebelum guwa nak tido), Guwa terbace email dari tempat keje. Budget rajin la bace email kat umah. Tp poyo jek. Haha. Pade hal sume forwaded mail jek. Pasal keje xde langsung.

Terbace la cite pasal kaki. Penah tengok kaki kan? Penah ciyom kaki? haha.. Makan kaki? xpenah ke??

Klau nak try makan kaki, sok pagi2 g la kat market. KOrang ushar lew awek2 cun yg ngah shopping2 barang dapur. Pastukan, buat terlanggar bahu sampai barang2 awek tu terjatuh. Then, buat2 nak tolong. Kompom mase kOrang angkat muke je, hinggap kaki laki awek tu kat mulut kOrang.!!

Ingat zaman skang nih ade awek2 nak g beli barang dapur?? Sumenye bini2 org blaka la bai..

OKe2. Skang kite abaikan pasal bini org. Skang nih nak crita lak kengkawan kOrang. Termasuklah kOrang skali. Haha. Guwa pon rase jijik nak naip nih.. 

Guwa percaya, kebanyakan orang penah duduk umah sewa kan, x pon hostel, x pon hotel, x pon pejabat, xpon... byk sgt 'x pon' aih rini. Len la klau kOrang tu anak mak.. xpenah duduk jauh ngan famili. Tp kes nih x terkecuali walaupon lam famili. Mane tau abg2 ke, akak ke, adik ke.. Sume bole berlaku.

Kaki berbau..!!

Kes1
Memang bangkai lew guwa cakap. Budak umah sewa guwa mase study, boleh dipakainye stokin berminggu2. Sial. Guwa punya la letih balik kuliah, berpeluh2 sluar dalam sebab merempit tengah2 panas. Sampai2 je kat umah, niat baik la bagi salam. 

"Assalamualaikum..!!" -niat ikhlas + tabiat. Xde sape2 jawab. Tetiba je yg jawab si stokin makhluk jadah tu.! clake.!! Harumnye xyah cakap la. Klau tapir nye stokin pon x nak ngaku.

Kes2
*Pagi raya
Hati riang ria nak g beraya. Drive keta sambil dengar lagu M.Nasir - Satu Hari Di Hari Raya. Sampai je kat umah bujang budak2 kilang guwa. Kesian kat diorg, xdpt cuti. Kene keje malam raya pertama. 

"Assalamualaikum" -niat ikhlas + tabiat. "Waalaikumsalam" -tak tahu la ikhlas ke x kawan guwa tu. Tuan umah pon jemput masuk. Baru je selangkah, guwa bau sambal ikan kering.! muak nak mampos. Bergulung2 stokin kat tepi pintu. Dah la kasut letak lam umah. Fakk betui la. Spoil pagi raya guwa.!

So, kOrang please la jage kebersihan. Sebab, mule2 nak masuk umah tu kasut2 korang akan tetamu jumpe. Org x kan gtau bende2 tu sebab diorg jage maruah kOrang. KOrang pon tolong jage maruah kOrang. Hhehe. Jangan la biarkan misteri menyelubungi tetamu kOrang..!


                     ----------------------------------

 OKe. Yang nih xde kene mgene ngan kOrang.! Tp kOrang nak jadi camni ke??

Kes 3




  Pic: Guwa x tahu dari mane sumber.
sampai arwah kucing nih.!



p/s : Guwa mau bini kaki licin.! hehe.. seperti berikut



5 comments:

Bella Bell said...

ewww.. bau stokin busuk itu jijik.. haha~

Ayumi_Sakura said...

kejadian bermula sejak August 2011...aku dapat colleagues kaki busuk...smpai skrg tension!!!... nak tego mcm xbermaruah plak,...muka cntik tp kaki bau telo..!!

En. Kronik said...

bau stokin itu sehat.! huahuahua

ღ p!nk veLvet ღ said...

slalunyer laki je ade masalah camtu sbb pompuan maleh pakai stokin, ahaks~

nuyui a.k.a miss YUI said...

eee..ucuk!!

ehem2.. sy p beli brg umh ea..

blom lg bini org..heheh..