Saturday, 24 September 2011

Seramm nih



Salam guyz

Suatu ari, mase guwa g melawat sebuah pusat rawatan sihir, untuk ape, guwa pon xtau. Sedar2 je mang dah di area pusat rawatan. Guwa baring sambil dengar perawat tu tgh mmbaca something kat pesakit yg asal dari johor.

Masa aku mula2 sedar, aku rasa cam berkhayal. Perawat tu ngah sembang2 ngan pesakit dari Johor tu. Guwa pasang telinga antara ingat x ingat dialog diorg.

Perawat : Kita xtau sapa yg buat, just kita buang benda2 yg x elok tu.
               Tp kita scan td, cam makhluk tu invi ja. X nampak boss dia.
                Boss dia tu agak kuat.

Pesakit :  angguk saja

Pas tu, perawat tu datang kat guwa, sambil pegang lengan guwa. Mulut kumat-kamit bacakn sesuatu. Tetiba ja perawat tersentap. Dia cakap, makhluk tu ada kat guwa. Patut la aku rase kebas semacam jek lengan sebelah kiri guwa..

                                 -sambungan-

Perawat tu pon soh aku duduk besila. Perawat tu pegang bahu aku sambil membaca sesuatu lagi. Tetiba ja aku xley kontrol badan aku. rasa cam terapung plak. Then, dengar suara perawat tu bercampur suara garau. Isk.. Ini bukan dia.. Perawat tu bertalu2 bagi soklan dan suara garau tu jawab. Dalam antara sedar x sedar, aku ade perasan, si perawat td macam x dengar suara garau tu.! So, aku ulang ape yg suara garau tu cakap, maknanye aku nih cam recorder plak. Bile aku tegakkan muke, mata aku tgk ke bawah, aku nampak idung aku berbayangkan idung yg buruk, kaler ijau belang2 merah. idung tu dah la buruk, ulat2 berselerak, berterabur kat suaQ aku. Kuku panjang. penuh ngan lumpur dan cebis2 daging. Sial nye antu.!

perawat : kau asal mane?

antu : asal dari gunung ledang.

perawat : kenape kau ganggu manusia, tahu x jin dah diharamkan masuk ke dalam dunia manusia. inikan tubuh pulak.

antu : suka ati aku la. aku kuat. aku x takut ape2 pon

perawat : skang kau balik tempat kau, aku hantar kau balik kat gunung ledang

Pastu aku x ingat lagi perbualan diorg. Dalam mase antu tu nak berangkat, aku nampak natang tu angkat rambut2 yg panjang. Siap tersusun atas meja. Rupa2nya rambut natang tu adalah benang2..!! Bergulung2 benang atas meja. Macam2 kaler lak tu.! clake.!

Sekilas pandang ja minah tu ilang.

Tetiba aku terjaga.~ Hp tunjuk kol 6 petang. Ciss. Waktu keje kol 7. Kelam kabut aku bersiap. Rupanya2 aku mimpi jek. Patutla kebas semacam tangan aku, tido mengiring sambil tindih lengan belah kiri. Tok aku plak selalu pasang radio kebetulan time tu org ngah mengaji. Channel pe ntah dengar petang2 nih. Tb lak terbuka, Cerita pasal antu2 jugak,.. memang la dengar suara garau td. Dalam hati aku duk menyumpah2 ja pasai antu td.! Buat aku bad mood ja nak g keja.!


p/s : Jgn tidoQ petang, x elok
     : Realiti kita bole menguasai mimpi, Tp jangan biarkan mimpi kita 
       menguasai realiti. Klau yg best2 xpe la. Hehehe

ade sedikit bahan tatapan : klik sni

6 comments:

Aziemah Gekozen said...

waahh..menarik citer nie...dr pandangan sy, awak kena rasuk? ish ish...mcm2 kan..kuatkan semangat yer

ayuna ayuni.. said...

cepat2 sambung cerita ni ok....

mcm best,

ღ p!nk veLvet ღ said...

cite betul ke memain ni?

p/s : naseb bace time siang n tgk pic 2 pon dah bole agaq mende ape nak kua, hahaha~~

nuyui a.k.a miss YUI said...

cam memain aje ni..heheh..

seram tgk pic tu..

Aziemah Gekozen said...

hahaha...mimpi ke? adoyai..mati2 ingat kna rasuk huhu

syafiqah said...

wat lawak j~
hua2...
:D
terbaek wokk~