Wednesday, 21 September 2011

Musim Mengawan Part II

Hey Guyz.!



Entry nih cume aku nak bincang pasal kawen2. Haha.. Korang dah bersedia?? Kawen lah.. Kalau x, jgn mimpi nak duduk ataih pelamin.

Korang penah dapat kad jemputan kenduri kawenkan? Agak2 bape sen kena kuaQkan utk kad saje? Macam2 design dah kita ley jumpa kat market. Kalau nak grand skit kenduri tu, buat la kad kendri tu cam skrol Sulatan Melaka, yg gulung2 tu. Klao budget, guna ja hat biasa2 pya.


                     **********************************

Pelamin lak
Tahu pelamin?? Kelamin??? Haha..! Kuning lah otak hg.!! Puii
Mahai doh.. Aku pon xtau brapa sen diorg bayaQ utk pelamin.. Baik amik kain cadar ke, tirai umah ke, selimut ke.. Jimat..! hahah


                     *********************************

Baju Pengantin
Haih lah raja sehari. Bersajak dengan baju keras2 ke hulu dan kehilir. Pegang keris kontot. Kontot ke? hahaha.



                    ********************************


Makanan
Lu ade 2 pilihan, Gotong royong ataupun oder sama cater. Guwa paling x tahan bila gotong royong. Kesian kat famili pengantin. Bile habis kenduri, sume cabut. Tinggal la si famili nih berbasah suaQ kecik nak ngemas, cuci, nganto barang2 kenduri. Makanan tu buat simple2 suda. Ayam goreng, sayoQ kobeh, ayaQ sirap. Paling simple, bihun goreng n ayaQ oren. Jadi lah.. Cube bayang yg si x makan pedas2, dah la g kenduri tengah2 matahari terpacak, makanan lak pedas, kipas lak satu share 20org.. Kompom suaQ dalam tu basah.. Dah lew mase salam tu duit sampul tu selit RM20, bek makan kat restoran. Haha.



                       *******************************************

Hantaran
Ini aku x paham.. Sampai 7-8 ribu. Kompom si laki buat loan. Hahah.. Pas kawen, tanggung bini + tanggung anak + tanggung umah + transport + tanggung HUTANG..! Cakap kawen nih elakkan dari maksiat. Tapi da sampai pokai jadinya. Patut la byk maksiat skang nih.. Tp ada betul gak membe guwa cakap, tu tandanya kita bersungguh nak menjadikan wanita jadi isteri. So! usaha la bro.!


Yg len2 tu tunggu Episod len la ye.! Guwa mau siap2 g keje.. Yg guwa tau.. Kawen nih memang duit abis byk beb.

                                              

5 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

amboi..nama pon nak kawen..kenala byk koje nya..

p/s: ewahh!! syiok ea perli2 ni??

En. Kronik said...

iyekk.! hahha..! larik~

ღ p!nk veLvet ღ said...

org skang dah BAKAL nak rase sume tuh *sobs sobs*

duit skang kuaq mcm ayaq je ... sat pandang ade rm2k, satg pandang abeh dah? huhu~

tapi lelaki lg byk nak kua duwet, silalah bersedia awal ye? (PERINGATAN FREE) sekian! hahaha

En. Kronik said...

puii.. nak kawen free jah..! bole??

mashi said...

kawen pree kene wat "jahat" la, kantoi dpt kawen pree