Tuesday, 23 October 2012

Study dan toilet

Hey guyz!

4.30pm ( time bekerja )

-ringtone "marry you"

Henpon guwa berbunyi. Guwa pon angkat. Rupa-rupanya panggilan intebiu utk minggu depan. Baru la guwa kalam-kabut prepare pape yg patut. Resume lah, gamba lah, dokumen-dokumen yg kne print dan fotostat. Itu tak menjadi masalah. Tp yg buat jadi masalah bile guwa kne study balik pasal elektronik nih. Argghhh!! guwa dah malas nak mengadap nota! Tp memandangkan guwa perlu refresh semula memory 80GB lam pala otak. So, guwa terpaksa search dan print nota-nota tu. Terasa seakan final year test plak!

-Malam Keesokan. (lepas isya')

Guwa pon ambil nota-nota yg dah di print kat cyber cafe. Total RM 7.30! Huh.! Seb bek la guwa takde printer. Lau tak, jgn harap la der.!

Guwa pon berehat depan sofa yg ditinggalkan bos guwa kat umah sewa nih. Sofa yg kaler pink tu siap bermunge-munge warna putih. Awat la idup guwa nih dikelilingi kaler pink. Korang sume ley bace Entry nih.


Tb di pasang dan nota diselak satu demi satu. Tiba-tiba dunia menjadi gelap dan terasa memory 80GB guwa tu terpanggil satu file dimana masa tu guwa masih di ipoh. Hari menjawab final test. 

-Hari final test

Guwa nih pesyen study last minit. So, guwa akan overnite sama-sama nota bile malam test. So, guwa study sampai ke pagi test tu. Lebih kurang 12.30 tghari. Tengah asyik-asyik guwa belek nota Komunikasi Data. Anas turun dari tingkat atas sambil bawak nota meluru ke toilet.. Sunyi sepi je aritu guwa rasa. Bunyi angin dari kipas terasa nyaman sekali. Tb dibuka tapi sound telah dimute. Bygkn begitu sepi dunia terasa.

Anas pon kuar dari tandas. Guwa menjeling je disebabkan perasaan ingin tahu. Anas naik semula ke tingkat atas. Tiba-tiba bunyi langkah Anas terhenti. Guwa menoleh, Anas mengerut muka semacam berfikir sesuatu. Anas berjalan perlahan-lahan ke toilet semula.

Ok. Guwa rasa Anas masih mahu memerut. Bushhh... Flush berbunyik.. Eh, kejap plak mamat nih bikin bisness. Anas pon kuar sambil membetulkan tuala nya. "Aku lupa cebok".

Fuuuukkk..!!!

p/s : geli geleman tiba-tiba menyelubungi guwa

11 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

aduhai..sbr jela.. cmne interbiu?

are_lin@yu said...

cptnya dpt intervw..gudluck ya ;-)

Anonymous said...

bila rindu..datang menjenguk...imu

Anonymous said...

Untung la kwn.. De org rindu tu..nk imu gk la..

nuyui a.k.a miss YUI said...

uit, bila nak update haaa?

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

nuyui a.k.a miss YUI said...

bila nak update len ni..amboi2..

eimah siti said...

hahahahah...biasa la...manusia mudah lupa...nak cebok pn blh lupa gak...

nuyui a.k.a miss YUI said...

uit..ingt Ada entry bru..tgh header je bru ni..hahha

Scha Nazri said...

nasib baik dia ingat taw. kalau dia tak ingat? naya hang. haha

Sylarius Yusof said...

Nasib baik belum sempat sarung seluar. Kalau dah tersarung, mau ada cebisan 'kunyit' kat celah kangkang seluar tu. Hahahah