Sunday, 17 April 2011

Rega Empon yg Tak Logik

Tgh ari ahad yg terik.


Kronik : hey kerry, jum p BJ, gua nak p subscribe tenet utk fon aku.  
              lu nak p dak?


Kerry :  lorh.. lu cakap nak balik keje kol 5 derr


Kronik : meluat aih duk ngadap failed board nih. ari2 duk debug x 
              pass2 jugak.


Kerry :  sukati mak bapak ko je kan nak balik kol bape. ko ingat 
             kilang nih kronik empayar pye ke?


Kronik : ala.. jum la. bole ushar aci2 skola. lu kan nafsu ngan 
              budak2 innocent nih. haha. Ari nih cuti skola


Kerry :  Fakk toi la lu nih. Saje je kan?? hurmm.. jum skang jugak..!!


Kronik : nih kasrait, skang baru koi 12.30 derr. nasik lam perut lom 
              hadam lagi kot? sangap kuda toi lu nieh


Kerry :  nak g koi bape?


Kronik : koi 4 cantekk..


Kerry : cantekk, sempoi.. gua sokong.!!


Perbualan antara aku ngan si kerry dgn lagak berbahasa key ell masa melantak kat nasik sup tp x didengar oleh membe2 aku hat len sbb diorg tu sebok mgumpat si F. Haha.. Apa pya naseb la. Selesai ja mengarang report kononnya kerja2 utk aritu selesai, aku pon segera halo Kerry. "Weh jum scan out.!! aku benci dah tgk tester nih.! failed...! failed..! failed..!". Aku tgk tergesa2 jek Kerry mengemas workstation dia tru dinding kaca.

Parking betul2 pintu blakang Mydin mang feberet aku sbb dari situ je dah rase ekon yg nyaman. lagipon ramai awek2 student unibersiti area situ yg kuar masuk gune pintu tu. Haha. jebon nye jantan. Muke pecah rumah, awek pergh.. mercik!!


Persetan kan.

Tgh aku syioQ jalan nak g pintu depan. Manenye band ntah perform kat Main Entrance. Bersepah org yg ushar band tu berdiri tepi stage, berlonggok lak duduk kat ataih tangga. Dah macam stadium OLD TRAFFORD mase game MU lawan Chealsea.. Glory2..!!  Huh.. Boleh tahan la suara dia.. Rambut ala2 vokalis PUTRA yg nyanyi lagu 'kain cinta putih'. Muke macam Bandi Amuk. Skali lagu BUNKFACE la dia nyanyi. Dah la mengayu je keras kat situ.


"weh.! aku tgk hg nih dah macam indon2 tu ja"  - kerry dah mula x selesa sbb ramai warga asing je yg nengok band tu perform.


"haha.. rilex derr.! aku pon x pasan ramai indon jek. Jum2 kembali ke jalan benar."


Sblom sampai destinasi tu sempat nyinggah kat mamat jual keta, minah jual tudung, amoi jual bra.. haha. Yg tu aku ushar dari jauh  derr..


Sampai je aku kat depan shoplot Maxis, aku tye kat kaunter,


"akak, cane nak amik plan tenet ek?" - x sure nak tya soklan camna


"adik pakai line ke?"


"xla, sy pakai prepaid jek. Sy nak kekalkn prepaid sbb sy pakai youth club" - rasa cam muda lagik. haha


"hurmm macam nih adik, klau nak pakai youth club, adik subscribe je kat *100# tu. sbb klau nak register kat cni sume pakai line"


ceh.!!! aku kna kencin' lagik.. sial tol membe helmi ni. cakap ritu penah buat. santan.!!!



Si Kerry nih pulak duk sebok tgk2 henset.. Mulenye aku malas nak ushar2 enpon da. Yg ade nih pon x abis xplore lagik. tetiba je anak mata nih terpandang sesuatu.. Wow..!! NEXUS S..!!! Fakkk.!! kohnonnye the fastest android.. Riang ati kecil tgk harga cuma Rm2.5K..!!! Haha.. Agak2nye trade-in enpon aku boleh la tambah lam 5-6 rat jek..

" bosh.! gua mau trade in sama gua pya enpon, bape lu bole amik?"

" apa hang pya enpon?" - apek tu fasih la.

" kita pya enpon Galaxy S, nah u tgk. warranty pon ada lagik"

"chiang choing gua chong chang" - apek tu sembang ngan partner dia.

"oke la. kita angkat lu pya fon 700 ringgit.!!" kata apek henpon

"Apa??? 700 hengget jek.!!!!! p mampuih..!"

Aku blah ngan hati panas. Bongok.. Aku beli pon RM2.5 ribu,  senang2 jek ko nak amik RM700.!! 

Kerry mengekek gelak kat aku.. 
"xpe2, ko jgn sedey2. xde rezki tu.. nnti kite bako je kedai die.. KITE BAKO..!! wakaka..!!"

ni aku nak jual.. pakej..!! suma nih  RM 700..!! bodoh pye tokei kedai..!


p/s : Aku salah dengaQ.. yg si Kerrry nih pon x mau habaQ.. puii..!!!

4 comments:

MaLZ-iTSyG0 said...

aku nak nokia tiga tiga sekupang tu..... good condition g ka? ahahahaha

♥PinK VeLVeT♥ said...

hahaha ... samsung mang beli harga mahai, juai tade harge ...

En. Kronik said...

malz : boleh tahan la.. bateri ja kong.!! lu spend
rm30 leh dapat ayam brands nye bateri.
then.. enjoi..!!
Yien : Imposible! haha.. Mebi salah dengaQ. Tp
panasnye pasai, Belah trus.. wakaka

Itashinoda said...

nasib ada harga gak...
pttnya xdak harga pon klo dh kronik pkai ;p