Monday, 3 September 2012

Papa Nakal

Hey guys!
Sumber : google

Amacam ngan merdeka? ada bagus ka?? Hope korang suma heppi-hepi. Awat baru-baru nih heboh pasai logo merdeka 55taun? (saje nak bangkitkan isu) 

 Rini guwa taip entry dengan bertemankan lagu Ezad. Ada org cakap dia tu iras2 guwa. Oke, guwa tipu ja 

:)    (budget comel bile buat emo nih.hik3)



Skang ni guwa baru tau camna idup perantauan. Sebab guwa dah kuar dari sarang guwa. Bayangkan la minggu pertama guwa hadapi kehidupan sorang-sorang di tempat org. Siap nanges-nanges, tepon mama guwa, kunun nya guwa oke. Padahal menanges sampai berjejeh hingus atas toto. Sape cakap muka brutal x ley rindu mama? huh!

Ade gak kawan-kawan guwa cakap, hati-hati la kat sana. Nnti culture shock la, kejutan budaya la (eh.samakan.?). Oke, nasihat lu guwa dengar. Tp x macam culture shock pon. Sama ja guwa tgk KAMPUNG guwa dengan bandar KEY ELL nih. Cuma bezanye gardis-gardis nye la.. aumm!

hihi.. awek Key ELL ke??
So, tiap-tiap ari guwa mangun dari tidoQ seawal kol 5.45 pagi. PAGI ye.. Pegi keje ngna moto cabok guwa. Flashback jap. Moto tu guwa pos dari KAMPUNG guwa. RM190 tu bhai. Kalau guwa tunggang natang tu ke sini, mang bontot guwa dah macam tembok la.. Hehe.

Sambung lek.

Guwa balik keja lebih kurang kol 8 camtu la. Tu la rutin harian guwa. Sampai je kat umah, guwa mandi-mandi, pastu pakai wangi-wangi.Kuar la g makan dengan housemate guwa. Yeay! Guwa dah ade housemate dah.. Slalu housemate guwa, mama ngan ayah je. hek2

So, pas makan guwa akan balik umah. Tp kadang-kadang tu mang guwa hangen, ade seko natang nih. Mang anjeng betul anjing ni. Bukan main suke main kejar-kejar ngan guwa. Guwa letih..! paham tak! Tak paham betul anjing nih. Anjeng betui! Kadang-kadang tu, bile guwa pandang blakang je, guwa nampak dia ketawakan guwa. Bedekah-dekah dia gelak. Kecik besar kecik besar je guwa nampak anjeng tu.

So, guwa pon masuk kebilik guwa yg cumel bertemankan laptop DELL yg diberi pinjam oleh kampeni utk kegunaan kerja. Opss.. Mintak maap la boss. guwa terpaksa salahguna jap. hehe.

Guwa pon menekan baten ON laptop tersebut yg berada diatas meja yg berkaler agak x best. Ini satu kes yg guwa x puas ati. Guwa dah bajet mase beli tu guwa nak angkat kaler ijau putih. Baru nampak cam meja budak TASKA. Sampai je guwa kat umah, guwa pon nak pasang sebab meja tu DIY. Kotak dikoyak dengan penuh berhati-hati.  Seketika kemudian guwa dengan sepantas kilat berlari-lari anak ke arah toilet. Berdekah-dekah Abg Man ngan si Wan ketawa. Dari toilet kedengaran mangkuk-mangkuk tingkat menjerit "kaler rose siot!". Seminggu jugak la guwa terpaksa bernanahkan telinga akibat dibahan. Asal je guwa masuk bilik, kompom ade novel siap terbuka cam org ngah bace. Dengan lampu meja terpasang! TerbakaQ je ati guwa nih.

sgt la horror kaler nya!


Berbalik cerita asal

Laptop pon di ON. Guwa pon belek-belek pesbok sambil membalas chat dari awek-awek fren guwa. Kadang, guwa layan Oh!tidak. Kadang-kadang guwa layan Blog serius. Mcm-mcm lagi la. Last-last guwa mesti buka blog Kronikacak. Guwa pon saje belek-belek entri lama. Bile sampai satu masa, guwa tekan new entry. Tapii.. huh.! no idea!!! Please..!!  Sambadi bole bagi idea tak untuk guwa buat satu entri. Guwa hampir sangap menaip nih..

sumber : Encik google la!

p/s : tajuk entri ni sangatlah tiada kaitan dengan isipadunya.

2 comments:

finaz said...

eik,,, aah,,, hahha,,, x berkait,,, :D http://finazcorner.blogspot.com/

✿ pink velvet ✿ said...

fuiii, dah jadi org key hell ke? hikhik~~