Monday, 9 April 2012

Misteri Lift flat lama

Salam sejahtera.

Guwa harap korang sume sihat2 belaka. Klau ade yg sakit2 demam tu sila lah ke klinik cepat. Nanti kang melarat lak. Klau dah jumpe dokter, tp tak sehat gak, meh jumpe Dr Kronik. Kompom korang sihat walafiat. Haha, Nampaknya, intro guwa kali nih sgtlah mengarut.

Guwa baru je balik dari diskusi dengan membe skola guwa. Last jumpe mase amik result SPM. Skang dah umo 26. Kire lah bape taun kitorg x jumpe. Kebetulan guwa cuti rini. So, guwa pon angkat fon lalu tepon Angah. Guwa bagi cadangan utk berjumpa kat Queensbay kol 10 malam.

Jam 10
Seperti yg dijanji kan, Angah pon sampai dengan keta Wira Tebo kaler biru dan rim sukan 16'' kaler putih. Memey sempoi lah. Guwa ni nek Neo standet kuar kedai je. Mane la laju sgt. Lebih kurang bersalam, tya khabar, mengumpat, smoking dalam 20 min, tetiba je angah teringat akan si Apek. Seorang yang berbangsa melayu dan beragama Islam. Tapi disebabkan raut wajah hensem dan  chinese look serta fasih berbahasa mandarin, beliau pon digelar APEK.

Angah dengan serta merta menekan nombor Apek beberapa kali.  Tapi Angah dengan muka kecewa  memberitahu Apek tak angkat tepon. Guwa tak kisah sangat pon sebab guwa ajak dia kuar pon disebabkan boring lepak kat umah Ni, dah kuar pon guwa rasa cukop rahmat dah. Tak lame kemudian, telepon Angah . berdering-dering memutar lagu Siti. Cilake. Muke je ganas, ringtone taruk lagu Cindai. Nostalgia katanya sblom menekan butang ijau sambil tersengih-sengih macam kerang busuk.

So, kata sepakat dah dipersetujui. Kitorang g melepak lak kat area Jelutong Ekspress (JE) sbb dekat dengan umah Apek. Sampai sane je, si Apek dah menanti di sebelah keta Saga beliau.

Bersambung lagi lah.. Tak de mood nak karang lagik.. Jumpe lagik!

5 comments:

Anonymous said...

2 jer?smbung la lg..bt suspen tol!

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha,ni entry saja nak kena sekeh ni.. ngeh3..

✿ pink velvet ✿ said...

eiiii....intro pjg2 watpe? nak tau cite, huhu~

nuyui a.k.a miss YUI said...

p/s: dah mati?? alahaii...

nuyui a.k.a miss YUI said...

uit..cptla smbung!